Dit weekend kunnen we weer genieten met elkaar van ons festival. Iets waar we allemaal naar uitkijken! We hebben afgelopen tijd ontzettend hard gewerkt om alles rond te krijgen en te zorgen dat alles zo veilig mogelijk zijn doorgang kan vinden.
Hierdoor zijn we verplicht ons aan de overheidsmaatregelen te houden voor festivals met meer dan 1000 bezoekers. Heb jij zin om samen met ons te komen genieten van ons festival weekend? Zorg dat dat je goed voorbereid bent!

Wat wordt er verwacht
-Iedere bezoeker van 13 jaar en ouder moet een coronatoegangsbewijs, geldige legitimatie en geldig festival ticket meenemen naar ons festival.
-Je kan via de coronacheck app op je smartphone bij de ingang je coronatoegangsbewijs laten zien in de vorm van een qr code die wij kunnen scannen. Als je geen smartphone hebt, kan je de QR code ook op papier krijgen en meenemen.

Hoe gaat het precies in zijn werk
Wat zijn de voorwaarden voor het bemachtigen van de QR code:
– Je bent meer dan 14 dagen volledig gevaccineerd. Testen is dan niet nodig. Het is nog niet helemaal duidelijk hoeveel weken na welke soort prik je volledig gevaccineerd bent. Zodra dit duidelijk is, wordt deze pagina aangepast!
-Je hebt een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur geleden. Bij het testen voor toegang evenementen krijg je binnen 1 uur je uitslag!

Let op! Je testuitslag is 24 uur geldig! Heb je een weekend ticket, dan kan het dus zijn dat je twee keer moet testen, afhankelijk van de tijd dat je naar binnen wilt. Gelukkig is er een testlocatie op loopafstand (van schaikweg 55, Emmen) Alleen testafspraken die gemaakt zijn via ‘Testen voor toegang’ zijn geldig voor toegang tot ons festival!

-Wij zijn daarnaast verplicht je de gezondheidscheck af te nemen, zoals je die wellicht kent van terrasbezoek oid. We vragen je of je gezond bent en of je corona gerelateerde klachten hebt. IS het antwoord nee, dan kan je doorlopen.
-Deze controles, zowel de app als de gezondheidscheck zullen iedere keer als u het terrein betreedt opnieuw worden afgenomen. Niet alleen in het geval van een weekend ticket, maar ook als u bijvoorbeeld iets naar de auto brengt of tussendoor even naar huis gaat.
-Zoals het nu lijkt is er nog wel een kaartverkoop aan de kassa. Mocht u zeker weten te willen komen, dan adviseren wij om een ticket in de voorverkoop te kopen! Op deze manier bent u zeker van toegang, mochten we voortijd het besluit moeten nemen dat er geen verkoop aan de kassa meer mogelijk is.
-Verdere maatregelen die we in eerste instantie hadden genomen op het festival terrein (zoals de 1,5m) komen hiermee te vervallen. Ben je binnen, geniet dan volop!
-Bij de podia en ‘kijk’ locaties komen zitplaatsen.

Bezoek annuleren
Maak je de keuze om niet mee te willen werken aan de overheidsmaatregelen en heb je wel al een ticket? Wij respecteren een ieders keuze hierin. Je kan voor 9 juli 2021 een email sturen naar tickets@fableandfantasy.nl met het verzoek je ticket te annuleren. We hebben hiervoor de volgende gegevens nodig:
-ticketsoort (za of zondag, earlybird of voorverkoop)
-ticketnummer (tickets toevoegen als bijlage)
-uw naam en emailadres
-aanschafdatum tickets en bankgegevens waarmee de aankoop is gedaan.
Vanaf 10 juli 2021 is restitutie van het bedrag niet meer mogelijk!
Vanaf het begin van de ticketverkoop is duidelijk gecommuniceerd dat we ten alle tijden ons houden aan de maatregelen die op dat moment voor ons festival gelden. Vanuit coulance naar de mensen die niet getest of gevaccineerd willen worden toe (dit was namelijk niet verplicht), hebben we na de persconferentie op 18juni jl een mogelijkheid tot annuleren aangeboden TOT 10 juli. Dit is gecommuniceerd via deze pagina op onze webiste en via social media. Daarnaast heeft een ieder die voor 18juni een ticket aan heeft geschaft hierover persoonlijk een email ontvangen.

Voor vrijwilligers, standhouders, muzikanten en andere medewerkers zit het protocol anders in elkaar. Hierover hebben zij persoonlijk bericht gekregen.

Nog even alle handige links op een rijtje:
Wat is een coronatoegangsbewijs?
Ik wil de corona check app downloaden
Ik wil een test aanvragen via ‘Testen voor toegang’
Ik wil een ticket kopen in de voorverkoop
Testen voor toegang, informatie voor organisatoren
Overheidsmaatregelen voor evenementen