Eten en drinken
Over het terrein verspreid vindt u diverse heerlijke hapjes, drankjes en genietmomentjes.
Hieronder kunt u zien wat voor heerlijks we zoal voor u in petto hebben.
Eet, drink en geniet!

De marskramers van Amsterdam
Al jaren reizen ze door het hele land en doen ze markten en kermissen aan met hun lekkernijen. Zij zorgen ervoor dat u kunt genieten van de heerlijke krakelingen die zij, de Marskramers van Amsterdam, vers voor u afbakken! Wilt u er een met kaas of liever een naturel? Kijk in hun mandje voor een broodnodige opkikker.

Net als de vorige editie hebben de Marskramers deze Fable & Fantasy een vaste locatie, waar ze naast krakelingen ook heerlijke hotdogs op een rustiek Duits broodje verkopen. Vandaag geen zin in vleesch? Ze hebben ook een heerlijke vegetarische hotdog bij zich!

   

Dikke Bertha
Dikke Bertha is een Victoriaans ogend, op steenkolen gestookt espressoapparaat. Haar koffiemachinisten nemen je mee naar de tijd van de Industriële Revolutie, toen roetwolken de zon verduisterden en de mannen van staal waren. Koffie was het zwarte goud, en dat stroomt nog steeds uit Dikke Bertha.

Of nou met stoomgeschuimde melk versneden tot cappuccino, of puur en eerlijk als espresso geserveerd – Bertha’s koffie is een hele ervaring. Wie zin in zoet heeft, geniet van de verrukkelijke brownies, gebakken door Tante Bertha persoonlijk. Desgewenst brouwen de koffiemachinisten ook carajillo: een sterke koffie met een flinke scheut Spaanse brandewijn.
 

De Knusse Cockerij
In dit middeleeuwse huisje worden de lekkerste gerechtjes voor je bereid. Heb je zin in kruidige kipkluifjes of een ambachtelijke rundvlees hamburgers op een rustiek bruin broodje? Of heb je liever (vegan)gebakken champignons en vers gebakken aadappel wedges (ook vegan)? Kom dan gezellig langs tijdens het evenement!

Kürtõskalács
Ook dit jaar is Kürtõskalács weer van de partij. Hun heerlijke schoorsteenbroden worden vers bereid boven een vuurtje van houtskolen. De geur die daar vanaf komt zal je van heinde en verre naar hun kraam trekken.
Eet jij het liefst jou schoorsteenbrood met kaneel of toch liever met Hannie’s hakhoning? Je kan kiezen uit maar liefst zeven verschillende smaken!

The Frying Dutchman
Arrrrrr! Hebben jullie de kapitein al gespot? Deze wildebras zal zijn kraam, The Frying Dutchman, ook dit jaar weer aanmeren. Hier vanuit verkoopt hij de lekkerste hamburgers, piratenpatat, kippenvleugels en gebakken champignons! Goed voer waar zijn bemanning en hongerige feestvierders weer even op vooruit kunnen!
 

De Dolle Gans
Heb je dorst? In de taverne De Dolle Gans staan de barvrouwen en mannen de hele dag voor jou klaar om je van een heerlijk drankje te voorzien. Drink je het liefst een koud Pimpelaar pilsje? Bij deze kraam komt het gewoon uit de tap! Heb je toch liever iets warms? Onze barrista’s bereiden ter plekken een heerlijke cappuccino of latte macchiato voor je.

Sinners and Saints
Kom jij als zonderaar zinderen van een zalige zatmakendheid? Of heb jij liever hemelse heerlijkheden? In de Sinners and Saints vindt je ze allemaal. Van een lekker colaatje tot een koud biertje en zoete mede.
Van open tot sluit staan deze barbengels voor jou klaar om je van een natje en een droogje te voorzien! Maar pas op! Het drinken is zo lekker, voor je het weet verkoop je je ziel nog voor een laatste drankje…
 

Vikingvoer
Als men in Walhalla goed wil eten laat men Andhrímnir, de kok der goden, een maal bereiden. Gelukkig voor ons wordt zulk lekker eten nu ook voor ons op aarde bereid door ‘Viking Voer – Andhrímnir’! De hele dag door roken ze heerlijke, Walhalla waardige, zalm. Een echte aanrader om te gaan proeven!