De veel gestelde vragen beantwoorden we hieronder. Heeft u een vraag en mist u het antwoord hierop? Neem dan contact met ons op en wij beantwoorden hem graag voor u!

Zijn er tickets beschikbaar aan de entree kassa op het festival?
Dit kunnen we niet garanderen. Als we uitverkocht zijn, zijn er die dag geen tickets meer te koop bij de entree. Een ticket aanschaffen in de voorverkoop geeft u niet alleen korting, maar garandeert u ook van toegang.

Is het festivalterrein rolstoelvriendelijk?
Ja, het festival vindt plaats in de voormalige Noorder Dierenpark, de paden van destijds liggen er nog, dus dat is sowieso verhard. Alleen de Savanne kan een uitdaging zijn. Daarnaast beschikken we over een invalide toilet en zijn de parkeerterreinen verhard, net als de toegangswegen.

Zijn honden toegestaan op het terrein?
Jazeker! Ook uw hond is van harte welkom, mits aangelijnd. Wel gaan we er van uit dat u zelf zorg draagt voor de uitwerpselen.

Mag mijn eigen eten en drinken mee naar binnen?
Uw eigen boterhammen of flesje drinken mag u gewoon bij u hebben. Zorg er wel voor dat u al het lekkers van onze catering niet misloopt! (Sterke) alcoholische dranken zijn echter niet toegestaan om mee naar binnen te nemen, dit heeft te maken met onze vergunning en de wet op alcohol.

Kan ik mijn waterflesje bijvullen in het park?
Ja dat kan! Zeker op een warme dag is goed drinken belangrijk! We hebben verschillende drinkwaterpunten in ons park.

Wat wordt er gedaan met de foto’s die gemaakt worden door de huisfotografen?
De foto’s die onze huisfotografen maken zijn voor diverse doeleinden. Ten eerste komen ze zowel op onze site als social media te staan, zodat iedereen kan terugblikken en herinneringen kan ophalen. Daarnaast kunnen ze ook worden ingezet voor promotie doeleinden, zoals aanvullend bij persberichten, voor op de flyer of andere vormen van promotie. Op het moment dat u ons festival terrein betreedt, gaat u hiermee akkoord.

Mag ik zelf ook foto’s maken op het festival?
Ja dat mag zeker! Wel stellen zowel wij, als overige bezoekers het op prijs dat u cosplayers e.d. wel even om toestemming vraagt voordat u ze op de foto zet. Plaatst u foto’s op social media? Dan vinden wij het leuk als u ons tagt @fableandfantasy of #fableandfantasy zodat wij kunnen meegenieten van uw foto’s.

Waar kan ik parkeren?
Er zijn diverse parkeerterreinen rondom het park en deze zijn allemaal op loopafstand. Sommige zijn betaald en sommige zijn gratis. U vind de informatie hierover op de volgende website: https://gemeente.emmen.nl/parkeren-en-bereikbaarheid/parkeren
Aangezien ons festival midden in het centrum van Emmen plaatsvindt, hebben we geen eigen parkeerterreinen.

Hoe zit het met het openbaar vervoer?
U kunt ons festival prima bereiken met zowel de bus als met de trein. Er rijden geen pendelbussen, aangezien zowel het busstation als het treinstation op loopafstand zijn!

Kan ik pinnen op het terrein?
Het is niet mogelijk om geld op te nemen op het terrein, er zijn wel pinautomaten in het centrum van Emmen te vinden, deze zijn op loopafstand. Bij de ene standhouder is pinnen mogelijk, bij de andere niet, daarom adviseren we u om voor de zekerheid voldoende contact geld mee te nemen.

Kan ik mijn jas/tas ergens kwijt?
Bij ons infopunt hebben we tevens een garderobe punt, hier kunt u tegen een kleine vergoeding uw jas of tas kwijt. Vol is vol.

Mag ik de wapens, toebehorend aan mijn kostuum, ook meenemen?
Hiervoor hebben we een wapenbeleid opgesteld, deze vind je terug onder het kopje info.