cathinca

CATHINCA
Voor balladen en mythische verhalen ben je bij Cathinca aan het juiste adres. Met haar stem brengt ze luisteraars naar verre en magische oorden. Daarbij begeleidt ze zichzelf op de harp. Tijdens haar optreden trakteert ze het publiek op filmmuziek, Disneyklassiekers, zachte Keltische liefdesliedjes en melancholische Ierse songs. Vorig jaar bracht ze haar eerste cd ‘Harpsong’ uit, zodat iedereen een beetje van de magie mee naar huis kan nemen. Zij is beide dagen te vinden op het kleine podium van Fable & Fantasy..
mixed up steampunk
MIXED UP STEAMPUNK
Alice & Cyril komen ook deze editie weer naar het mooie park. Wederom met een gezellige mix van Steampunkers. Voor de 2e keer zijn Mc.Dabble-Rhineford & Sons er bij. Mr.Mc Dabble zal ook zijn vlooiencircus mee nemen, laat u verrassen tijdens deze geweldige voorstelling. Verder zijn we trots dat ook Jonathan en Ella Smith er weer samen bij kunnen zijn. Verrassing dit jaar is Petronella Wright , afkomstig uit Emmen. Dus kom allemaal langs voor een gezellig praatje, laat op 2 plaatsen uw Steampunk Paspoort stempelen en doe mee met een thee duel of speel een ander leuk spelletje bij Mixed Up Steampunk.
mc hollander
MCHOLLANDER
Als rondlopende bard zie je McHollander regelmatig op festivals terug en dit jaar is dat ook weer het geval op Fable en Fantasy. Met gitaar en zang speelt hij Ierse en Schotse folkliedjes waarbij de festivalgangers regelmatig gezellig meelopen, liedjes aanvragen of meezingen. Af en toe verwisselt hij de gitaar voor andere instrumenten om een melodietje te spelen of ontstaan er spontane samenwerkingen met andere artiesten. McHollander loopt “in het wild” rond op het festivalterrein en is dus overal te zien. Volg het geluid van zijn stem tussen de marktkramen om hem te vinden.
jay-swift
JAY & SWIFT
Jay and Swift is een wervelend folk duo van Nederlands-Britse bodem. Ze kenmerken zich door hun liefde voor live interactie met het publiek en omschrijven hun stijl graag als Romantic Adventure Folk. Hun band werd geboren uit een gezamenlijke liefde voor de rijkheid van traditionele en historische folk en om de verhalen en menselijke emotie daarachter een stem te geven.

Met bouzouki, viool, accordeon en zang zetten ze een sfeer neer waar er ruimte is voor flirten en plezier!

troubadour emma

TROUBADOUR EMMA
Troubadour Emma loopt op het festival terrein rond met haar bolderkar vol instrumenten, zoals accordeon, draailier, rebec en fluit. Zing en dans mee met muziek van over de hele wereld! Voor de kinderen is er ook een mand met instrumenten om mee te doen.
Je komt Emma zowel op zaterdag 22juni als zondag 23 juni tegen door het gehele park.

sunfire train

SUNFIRE
Western Folk – een energieke rauwe mix van Folk, Americana, Country, Bluegrass, Roots en Rock

De band Sunfire is voor velen misschien wel het best bewaarde muzikale geheim van Nederland tot nu toe, want ze hebben de afgelopen tijd aardig furore gemaakt door heel Europa. En hebben daarbij letterlijk en figuurlijk al heel wat stof doen opwaaien.

Tot buiten de grenzen van Nederland staan ze bekend om hun eigen en vernieuwende Western Folk stijl. Een smakelijke mix van stevige Americana, Folk, Country, Bluegrass, Roots en Rock.

De nummers zijn voornamelijk uptempo en worden afgewisseld met meeslepende verhalen. Live is Sunfire van grote klasse, een lust voor het oog en genot voor het oor.

plunder persfoto
PLUNDER
Plunder danst met haar publiek over de rauwe randjes van het leven. Met hun energieke Partyfolk, rake Nederlandstalige teksten en een flinke dosis humor, voert de zevenkoppige band je mee langs de hoogte- en dieptepunten van het bestaan. Want, beter samen naar de verdoemenis dan alleen!

Hun opzwepende partijen op viool, fluit, accordeon en trompet zijn geïnspireerd op dronken Ierse folksongs, vurige Balkanbangers, snelle ska en vele andere wereldse stijlen. Ondersteund door een beukende basis van drums, bas en scheurende gitaar zorgt dit voor een explosie van feest.

Haak in bij vrienden en vreemden en vier met Plunder de zin en onzin van het leven.
Plunder is op zondag te vinden op ons hoofdpodium!

trollenfamilie
DE TROLLENFAMILIE
Met hun typische uiterlijk komen deze trollen bij ons op bezoek.
Ze zingen op eigen wijze en in eigen taal hun speciale liedjes, iedereen kan meteen meezingen. Op hun grote trollenwagens rijden ze door het park, opzoek naar de leukste plekjes om een optreden te verzorgen. Kom je ze tegen? Blijf dan even staan en geniet!
vikingengroep
De Vikingengroep de Blodtostiga Ölskallar
De Vikingengroep de Blodtostiga Ölskallar is een Reenactment groep, zij leven en kleden zich zoals vroeger de Noormannen en Schildmeiden dat deden. Ze proberen het zo origineel als mogelijk te doen en te maken. Dit doen ze nu sinds 5 jaar. Voor die tijd hebben ze een aantal jaren meegedaan bij de Elfia LARP battles. Hierna zijn ze verder gegaan als Bergtrollenclan en waren bekend op diverse Fantasy Fairs. Zijn jullie nieuwsgierig geworden? Ze zien jullie graag tijdens Fable & Fantasy 2024!
whATSEVER LEFT
WHATEVER'S LEFT
Whatever’s Left uit Groningen is een Irish Folk Rock band, en dit zestal ondergaat een stormachtige ontwikkeling. De afgelopen jaren hebben ze menig festival en kroeg onveilig gemaakt en in Ierse sferen het dak eraf geknald. Momenteel spelen ze bekende en minder bekende covers van bands als Flogging Molly, Fiddlers Green, Dropkick Murphys en Rumjacks. Daarnaast wordt er aan eigen materiaal gewerkt en hebben ze leuke meezingers om op los te gaan! Whatever’s Left is beide dagen te vinden op ons hoofdpodium!
Categorieën: Aankondiging